Het beste van twee werelden

Geschiedenis van een tapijttegel en een familiebedrijf


Stenen vloertegels bestaan al duizenden jaren en al even lang liggen daar vloertapijten op. Sommige dingen zijn nu eenmaal van alle tijden: mensen houden hun voeten graag warm.

Ook in Nederland bleef de keuze lange tijd beperkt tot stenen vloertegels, losse vloerkleden of kamerbreed tapijt – totdat Jan van Heugten uit Nijkerk de vierkante tapijttegel bedacht.

Zijn idee was briljant eenvoudig: koppel het comfort van een vloertapijt aan het gebruiksgemak van een vloertegel en je hebt het beste van twee werelden. De tapijttegel veroverde de wereld en is sindsdien onlosmakelijk verbonden aan de naam Van Heugten.

Nadat Jan van Heugten in 1951 de tapijttegel bedacht is er veel veranderd, en ook weer niet, want de meeste tapijttegels van de familie Van Heugten zijn nog steeds vierkant en de beste tapijttegels komen nog steeds uit Nijkerk. De vooruitstrevendheid van Jan van Heugten zit inmiddels in het DNA van elke PeVanHa medewerker.

Echt en hecht familiebedrijf
Het idee van de tapijttegel vormde de basis voor een succesvol familiebedrijf dat generaties lang van vader op zoon overging, beginnend met Jans zoon Cor van Heugten, die in 1972 een fabriek in Ierland oprichtte en zich in 1980 samen met zijn zoons Peter en Cor van Heugten opnieuw in Nijkerk vestigde.

Na het overlijden van Cor werd het bedrijf in 1988 door aan zijn twee zoons Peter en John overgedragen. Negentien jaar later namen Peters zoons Dennis en Sven van Heugten de leiding over. Jeannette van Heugten, de echtgenote van de in 2007 overleden naamgever van PeVanHa, is sindsdien algemeen directeur en voorzitter van de bestuursvergaderingen (die meestal aan haar eigen keukentafel plaatsvinden).

PeVanHa tapijttegels dragen bij aan veilige, gezonde en duurzame woon- en werkomgevingen

Contact

Heeft u een vraag over een van onze producten of wilt u een offerte opvragen? Neem contact met ons op.